Jelenlegi hely

A Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék rendezvényei

Minden évben megrendezésre kerül a Képfeldolgozó Nyári Iskola, a Summer School in Image Processing (SSIP), melyet a Tanszék közösen szervez a Department of Medical Physics and Bioengineering, University College London egyetemmel.

A Tanszék az alábbi konferenciák és rendezvények szervezésében vett részt:

Summer School on Image Processing (SSIP) 2016

2016 július 7-16 között idén is megrendezésre került a Képfeldolgozó Nyári Iskola, amelynek ismételten egyetemünk adott otthont. A Nyári Iskolába a képfeldolgozás iránt érdeklődő elsősorban végzős és doktori tanulmányokat folytató hallgatókat jelentkeztek és idén is számos nemzetközi vendégelőadó tartott előadást. A hallgatókból alakított csapatoknak érdekes projekteket kellett megvalósítaniuk a nyári iskola egy hete alatt. A zsűri által legjobbnak ítélt munkákat értékes jutalmakkal díjazta. 

2016-07-07
Iskolások látogatása a Képfeldolgozó laborban

Az informatika és a technikai fejlődés már általános iskolában is érdekli a gyereket. A hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola diákjai 2016. június 6-án látogattak el hozzánk, ahol megtanulhatták, hogy a számítógép nem csak játékra jó és a fényképezőgéppel nem csak az emlékezetes pillanatokat lehet megörökíteni. Bemutatónk keretében megmutattuk, hogy fénykép alapján - speciális optikákkal - legalább annyira jól lehet mérni, mint tolómérővel, valamint a 3D kamerával vagy szkennerrel a valódi környezetről is tudunk háromdimenziós modellt készíteni.

2016-06-06
Lányok napja a Szegedi Tudományegyetemen

A Lányok napja egy országos rendezvénysorozat, amelyhez idén is csatlakozott Intézetünk. Célja, hogy bemutatókon, foglalkozásokon keresztül megmutassa, hogy a nők a műszaki élet terültén is helyt tudnak állni, és kedvet csináljon számukra bizonyos szakterületek elsajátításához. Az informatika területén is egyre több nő dolgozik, egyre többen választják ezt a tudományterületet.

2016-04-28
Workshop on Large-Scale Tomography

Tanszékünk dolgozó 2016 január 25 és 27 között rendezik meg a "Workshop on Large-Scale Tomography" konferenciát, amely kapcsolódik az EU COST Action MP1207:  Enhanced X-ray Tomographic Reconstruction: Experiment, Modeling, and Algorithms rendezvénysorozathoz.

 

 

2016-01-25
COSCH Training School on Heterogeneous visual data fusion techniques - acquisition and algorithms

Tanszékünk dolgozói 2015 decemberében háromnapos tréninget tartottak a számítógépes látás iránt érdeklődő hallgatóknak. Az előadásokon és bemutatókon elsősorban a háromdimenziós képalkotással, és a 3D pontfelhők feldolgozásával ismerkedhettek meg a résztvevők. A tréning során nem csupán előadásokra került sor, de gyakorlati alkalmak keretében a résztvevők elsajátíthatták az itt bemutatott technikákat.

2015-12-07
Szegedi Innovatív Informatika Verseny Középiskolásoknak - SZIIV 2015

Az Informatikai Tanszékcsoport idén másodjára rendezett országos versenyt tehetséges középiskolai hallgatók számára. Idén két szekcióba vártunk pályamunkákat: a műszaki informatikai szekcióba olyan munkákkal lehetett nevezni, amelyben a programozás mellett a hardver építése is jelentős szerepet játszott, az informatikai szekcióba pedig a diákok által fejlesztett szoftverekkel lehetett nevezni. A legjobbakat értékes díjakkal jutalmaztuk.

2015-10-16
Kutatók éjszakája 2015 - A számítógép, ami a vesédbe lát

A Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék Az orvosi képalkotási technológiákat és informatikai módszereket mutatta be 2015. szeptember 25-én megrendezett Kutatók éjszakája rendezvénysorozaton.

2015-09-25
Summer School on Image Processing (SSIP) 2015

Idén is Szegeden került megrendezésre a Képfeldolgozó Nyári Iskola. A nagy múltú eseményre 10 országból jöttek hallgatók, akik a különböző projekt feladatokat kivállóan oldották meg. A legjobb három csapatot a zsűri díjazásban részesítette.

2015-07-09
Média Tábor - Speciális optikák bemutatása

A Média Tábor ifjú növendékei látogatást tettek a Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék laborjaiban, ahol megtekinthették az iparban is használatos speciális optikákat. Az ifjú újságírók, riporterek nagy érdeklődést mutattak a 3-dimenziós szkenner iránt, de érdekesnek találták a mélységképet előállító 3D kamerát valamint a speciális optikákat is.

2015-06-22
Kutatók éjszakája 2014 - Hogyan lát a (számító)gép?

Az SZTE Informatikai Tanszékcsoport Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszéke gazdag bemutatóval készült 2014. szeptember 26-án a Kutatók éjszakájára az Agórában. A bemutató kapcsán a látógatók megismerhették a képalkotási technikákat, az alkalmazási lehetőségeket, valamint játékkal is vártuk az érdeklődőket.

2014-09-26

Oldalak